19. syyskuuta 2016

Keisarinnan lohikeitto

Kesälomamatkalla Oulussa sain istua kummitädin valmiiseen ruokapöytään. Siellä tarjolla oli keisarinnan lohikeittoa. Ainekset olivat hieman erilaiset, mihin olin tottunut. Maku kuitenkin jäi hyvällä tavalla mieleen - Ja maistui se tänään yhtä hyvälle kuin muistinkin!

Resepti on otettu TÄÄLTÄ.

Keisarinnan lohikeitto

500 g kirjolohilifee
2 kpl sipulia silputtuna
4 kpl valkosipulin kynttä silputtuna
1 rkl voita
2 kpl maustekurkkua kuutioina
1 porkkana suikaleina
4 kiinteää perunaa suikaleina
1 rkl hunajaa
1 - 2 rkl sitruunamehua
3 kasvisliemikuutiota
1 kalaliemikuutio
4 dl kuohukermaa
1 l vettä
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä reilusti
1 tl kalamaustetta

Kuullota voissa kevyesti sipulit, porkkanat ja perunat. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta ja lisää maustekurkut, hunaja, mausteet, sitruunamehu ja kerma, anna kiehua hiljalleen 10 - 15 min. Kokeile kasvisten kypsyyttä, älä tee mössöksi. Lisää keittoon pienennetty kala ja anna hautua hiljalleen hetki ennen tarjoilua. Lisää lopuksi tilli silppu. Tarkista maku, pitäisi olla makean kirpeähkö. 

Teki meillä ainakin kauppansa! SUOSITTELEN! 

Oikein hyvää viikonalkua kaikille! 

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti