9. marraskuuta 2018

Sitruunaiset lusikkaleivät

Muistoja menneeltä kesältä! 

Ohje sitruunaisille lusikkaleiville.

Taikina:

150 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori

Siivilöi kevyesti ruskistettu voi kulhoon. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Jätä jäähtymään. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen muutamassa erässä. Pyöräytä raastettu sitruunan kuori taikinaan. Painele taikinanokareita tiiviisti pikkulusikan pesään ja livauta varovasti leivinpaperin päälle. Paista 175- asteisessa uunissa noin 12 - 15 min. Anna jäähtyä kunnolla ennen sitrunatahnalla täyttämistä. 

Sitruunatahna:

1 muna
2 keltuaista
2 sitruunan mehu ja raastettu kuori (n. 1 dl)
1 ½ dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
25 g voita

Laita kaikki ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes tahna paksuuntuu ja alkaa kuplia. Siirrä sivuun ja vatkaa sekaan nokare voita. Jäähdytä. 


♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti