6. joulukuuta 2018

Piparimokkapalat

Todellakin kokeilemisen arvoinen tämän joulun hitti resepti.

Piparimokkapalat

Ohje: MeNaiset - sivulta, täältä. 


Ainekset

200 g voita
150 g tummaa suklaata
6 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaistetta
3 munaa
4 ½ dl sokeria
2 dl maitoa
100 g pakastepiparitaikinaa

Kuorrutus

500 g tomusokeria
1 dl vahvaa kahvia
2 tl piparimaustetta

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuutioi voi ja rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa ja nosta se hellalta. Lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. 

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparimauste. Riko munat toiseen leivontakulhoon. Mittaa sokeri joukkoon ja vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon jauhoseos, maito ja suklaa-voi vaahdon joukkoon muutamassa osassa. Leikkaa jäinen piparitaikina pikku kuutioiksi. Leivitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Ripottele taikinakuutiot pohjan päälle ja tasoita vielä nuolijalla. Paista 20-25 min, kunnes puutikkuun tarttuu kokeillessa meheviä murusia eikä löysää taikinaa. 

Anna pohjan jäähtyä ja tee kuorrutus. Keitä kahvi. Kumoa tomusokeri kulhoon ja sekoita sen joukkoon piparimauste. Sekoita kahvi pikkuhiljaa sokerin joukkoon, kunnes kuorrutus on niin löysää että sitä on helpposekoittaa. Levitä kuorrute pohjan päälle. 



Kaikille hyvää Itsenäisyyspäivää!

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti