12. lokakuuta 2013

Tänään ruokalistalla on...

On päiviä jolloin ei tule mieleen mitään ruokaa jota tekisi mieli tehdä, mutta joinakin päivinä se on selvää! Reseptien parissa olen työskennellyt jo kuukauden, koska päätin kirjoittaa joka ikisen omistamani reseptin puhtaaksi tietokoneella ja kuvien kanssa tulostaa. Hiukan on projekti vielä kesken, mutta sekin asia on korjaantumaan päin joka päivä! 

Leivonnassa tarvitaan paljon apuvälineitä ja tämän viikon apuväline ainakin meillä on ollut keittiövaaka! Meidän taloudesta löytyy ihan pieni digitaalivaaka, mutta bongasin googlen kuvahaulla netistä muutaman kivan version!!





Tänään meillä oli ruokalistalla:

Vaniljaisen pähkinäinen jugurttikuppikakku 
ja 
Maalaiskana (kera makaroonin)


Vaniljaisen pähkinäiset jogurttikuppikakut

26 kpl

175 g jauhoja
2 tl maissijauhoja
1 rkl leivinjauhetta
175 g maustamatonta jogurttia
175 g sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
40 g hasselpähkinöitä
(Oma lisäys: valkosuklaarouhetta 60 g)


Kuorrute
100 g tomusokeria
40 g maustamatonta jogurttia

Pinnalle
karhea hasselpähkinärouhe


Kuumenna uuni 190 asteeseen. Aseta muffinipellille 26 paperivuokaa. Siivilöi kaikki jauhot isoon kulhoon. Lisää jogurtti, sokeri, munat ja vaniljauute ja vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon hienoksi rouhitut hasselpähkinät. Lusikoi taikina paperivuokiin. Paista kuumassa uunissa 15–20 min, kunnes kuppikakut ovat kohonneita, kullanruskeita ja tuntuvat kosketettaessa kiinteitä. Siirrä ritilälle ja anna jäähtyä. (Oma lisäys: Kostuta muffineja vähän kun ne ovat jäähtyneet hiukan esim. mehulla) Kuorrute: Siivilöi tomusokeri kulhoon ja sekoita jogurtin kanssa. Pirskottele kuorrutetta kuppikakkujen päälle ja koristele ne karkealla hasselpähkinärouheella. Anna kuorrutuksen jähmettyä hiukan ennen tarjoilua.


Teehetkistä nauttien kera luomuteen!



 Menneellä viikolla M:n kanssa pientä leivontailtaa vietettiin ja siinä sitten mieheni toiveesta tein broileripiirakkaa. Kuva Pirkan sivuilta koska hukkasin omani jonnekkin bittiavaruuteen. Ohje samaiselta sivulta, siis täältä.



Ohjeesta unohdin sinihomejuuston, tomaatit ja valkosipulin (valkosipulimaustetta tosin lisäsin oman maun mukaan), mutta tuli niin hyvää etten niitä osannut kaivatakkaan.
Ihanaa syyslomaa kaikille niille, joilla se allekirjoittaneen lisäksi on!!!

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti