12. lokakuuta 2013

Vanilijan suklaista syksyä

Vitsit miten ihana syksy meille on tänä vuonna annettu. Toi värien kirjo on ihana eikä ole sadettakaan tarvinnut juurikaan pakoilla. 

Ihana syksy

Kynttilöitä on meillä suurkulutettu ja ensimmäiset glogit saatiin eilen juoda kanssa kivojen kavereiden.

Hymyilyttää vaikka pyykkivuori on korkea ja rakennusprojekti rankka. Ehkä mekin saadaan vielä ihan oma ensimmäinen itsetehty koti. :)



 Glögin kyytipojaksi leivottiin siskoseni M:n kanssa sämpylöitä. Minä väsäilin daimkakkua ja M teki sitruunarahkakakkua. Namia olivat kumpainenkin ja sämpylätkin parempia kuin viime kerralla. Harjoitus tekee mestarin ja muitakin kliseisiä sanontoja voisin tähän laittaa. Aika usein kuitenkin paikkansa pitäviä vai miltä kuulostaa se, että asioilla on tapana järjestyä?
Tottahan tuokin on. 
Hyvä niin.

Tässä siis sitä daimkakkua (jota huonolla kameralla ja likaisella linssillä kuvasin )


Pohja
2 munaa 
1 ½ dl sokeria 
1 ½ dl vehnäjauhoja 
½ tl leivinjauhetta 
(1-2 tl pikakahvijauhetta) 
1 rkl kaakaojauhetta 
50 g voita 

Täyte

3 dl vettä 
1,25dl vaniljakreemijauhetta 
130 g valkosuklaata 

Päälle

200 g Daim-suklaata (levyssä) 
1 dl kuohukermaa 
1 pss Daim-rakeita 

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa massan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi. Paista pohja leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 28 cm:n piirakka- tai irtopohjavuoassa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

Kumoa jäähtynyt pohja ja halkaise se varovasti kahteen osaan. 

Vatkaa vanilijakreemi kylmään veteen ja sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa. . Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte. Laita kakku pakkaseen kuorrutteen tekemisen ajaksi.

Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu Daim-suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita seosta varovasti. Ripota Daim-rakeet kakun päälle ja kaada kuorrute pinnalle. Kakkua kannattaa ennen tarjoulua pitää hetken pakkasessa, jotta kakun leikkaaminen olisi helpompaa.

Ohje on täältä vaikkaki itte muutaman muutoksen tein.


Syysterveisin

-K-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti