3. huhtikuuta 2017

Baileys-suklaakakku

Rakkaalla ystävällä oli syntymäpäivät jo viime kuun alkupuolella ja kahvittelu siirtyi parilla viikolla. Saimme aikataulun sopimaan ja totta kai synttärikakkukin piti olla.

Tällä kertaa suklaakuorutteen alle kätkeytyi baileys-vaahtoa, appelsiinimarmeladia, suklaakakkupohjalla.

Kakkupohja oli 3.n munanpohja, koska vuokakin oli pieni.

Baileys-vaahto, kinuskikissan ohjeesta.

Baileys-vaahto

Tämä täyte on mitoitettu täytekakun kahteen väliin.


3 liivatelehteä

100 g tummaa suklaata

4 dl kuohukermaa

250 g mascarponejuustoa

½ dl sokeria

1 dl Baileys-likööriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa suklaa rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Notkista mascarpone vatkaimella. Sekoita joukkoon sokeri. Kuumenna Baileys kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita mascarponen joukkoon. Yhdistä sitten kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe. Täytä kakku irtopohjaiseen vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.


Suklaakuorrute, kinuskikissan ohjeesta.

Suklaa-voikreemi


150 g voita

3 rkl kaakaota

1 dl tomusokeria

175 g taloussuklaata tai muuta tummaa suklaata

Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakao kuohkeaksi. Lisää sulanut ja jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi. Peitä koko kakku suklaakuorrutuksella lastalla levittäen. Koristelu jokaisen haluamallaan tavalla. 


Pohjan kostutin maidon kanssa, pohjan päälle appelsiini-marmeladi, baileys-vaahto ja pohja. Toinen kerros samalla tavalla. 

Nam Nam! 😋

❤ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti