13. huhtikuuta 2017

Enchiladat

"Kevyttä" iltapalaa 😊


Alkoi illalla tehdä mieli mausteista tex mex- ruokaa, joten eikun googlaamaan mitä netin syövereistä löytyisi. Santa Marian sivuilta löytyikin hyvältä kuulostavia ja syötävän hyvältä näyttäviä reseptejä, joista valikoitui kokeiltavaksi ihanat Enchiladat:


Enchiladat

4 kpl isoja tortillapohjia
1 punasipulia
1 rkl öljyä
400g jauhelihaa
1 prk herkkusieniä
n. 400g keräkaalia
1 prk tacokastiketta
1 pss Spice mix for Burrito- mausteseosta
150g juustoraastetta
1 dl vettä

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
2. Silppua sipuli ja kaali
3. Kuullota sipulit pannulla öljyssä
4. Lisää jauheliha ja paista
5. Paista myös herkkusienet pannulla
6. Yhdisä jauheliha-sipuliseos sienien kanssa ja lisää joukkoon silputtu kaali 
7. Hauduta seosta n. 10min pannulla jotta kaali pehmenee hiukan
8. Sekoita tacokastikkeen joukkoon mausteseos, vesi ja puolet juustoraasteesta
9. Lisää tacoseoksesta 2/3 kaali-jauhelihaseoksen joukkoon
10. Täytä tortillat
11. Levitä loput tacoseoksesta sekä juustoraasteesta tortillojen päälle
12. Paista uunissa, kunnes juusto gratinoituu, eli saa kunnolla väriä pintaan (n. 10-15min)
VALMIS 


Tein lisäksi Enchiladojen mausteisuutta tasoittamaan dipin, johon tuli 1 prk (150g) ranskankermaa ja 1 prk (200g) turkkilaista jogurttia. Tämä sopi todella hyvin mausteisten Enchiladojen seuraksi.





Vielä tuosta burrito-mausteseoksesta sen verran, että alkuperäiseen ohjeeseen tuli Spice mix for Enchilada- mausteseosta, mutta sitä ei meidän lähikaupasta löytynyt. Eli onko nää sittenkin burritoja?!? 😄 Santa Marian sivuilta otettua reseptiä tuli muutenkin muuteltua aikas paljon omien mieltymysten mukaan, Tämä ohje on niin kuin minä nuo Enchiladat tein. Ja oli muuten hyviä, suosittelen 😋

-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti