3. huhtikuuta 2017

Budapest, Unkari

Pitkään suunniteltu sisko-veli matka vihdoin saatiin toteutettua.

Matkan päämäärän kriteereinä oli vain uusi paikka ja ulkomaat. Kummatkin toteutuivat kun lomakohteeksi otettiin Unkari, Budapest.

Lennot ja hotelli aamupalalla kahdeksi yöksi maksoivat ~140€/hlö.

Meidän reissun aikana 1€ = 288 HUF (Unkarin forintti)

Lentokentälle saavuttuamme, ostimme lentokentän lippupisteeltä 24h matkalipun, joka kävi kaikkiin julkisiin kulkuneuvoihin. Hinta oli 1650 HUF/lippu


Saavuimme illan ollessa jo pimeä, joten ensimmäisen päivän kiertely rajoittui lähelle hotellia.Toisena ja ainoana kokonaisena päivänä olikin aamusta iltaan asti ohjelmaa.

Pyhän Elizabethin kirkko


Maailmanpyörässä istuskelu ja maisemien katselu maksoi 2800 HUF, opiskelijoille voimassa olevaa opiskelijakorttia vastaan hinta hieman alempi, 2160 HUF. Unkarin tunnetuin mauste on paprika, jota käytetään jauhettuna runsaasti. Myös kaikki matkamuistomyymälät tarjosivat erinäköisissä paketeissa ko. maustetta. Tottahan toki sitä tarttui mukaan. Kokeiluun ei vielä ole päässyt. 


Pyhän Tapanin kirkko


Széchenyin ketjusilta
Budan linnalta
Kyllä sitä yksi kirpputorikin tuli bongattua. Ainakin nimellisesti. ;) Vapaudenpatsaan näköalapaikan jousiammunta kustansi 
900 HUF, tosin meiltä tuo jäi kokeilematta.


 Goulash - Unkarin kansallinen ruokalaji 
(lihakeittoa sämpylän sisällä)


KauppahalliSankarinaukio

Viimeiselle päivällekkin jäi vielä jotain nähtävää ja viimeiset ostokset sekä tuliaiset tuli hankittua.

Unkarin parlamenttitaloIlma suosi meitä koko kaupunkivisiitin ajan, päivällä n. + 20 c. Itse vaan ei oikein ymmärtänyt miten pukeutua. No näkihän sen villakangastakkikin maailmaa. :) 

Metrojen kanssa kulkeminen todella helppoa. Lentokentältä sai kartan, jossa mainittu kaikki linjat ja miten ne kulkevat. Itse käytin google maps:ia, johon syötin määränpään ja klikkasin julkiset kulkuneuvot, jonka jälkeen puhelimessa kaikki tarvittavat tiedot: milloin seuraava bussi/metro lähtee, mistä lähtee, kuinka monta pysäkkiä istun kyydissä, millä pysäkillä jään pois, yms.. Todella kätevä! Suosittelen! 

Matka oli lyhyt, mutta siihen sisältyi monenlaista, joten tästä nyt töihin lepäilemään. :) 


♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti