18. kesäkuuta 2013

Fazerina-juustokakku

Fazerinan maku ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Kauppareissulla koriin eksyi levy fazerinaa ja  paketti appelsiinituorejuustoa. Tuo appelsiinituorejuusto maistuu jo itsessään niin hyvälle, ettei leipomukset ainakaan sen takia piloille voi mennä. Ajatuksena oli leipoa fazeriinasta juustokakkua. Kotiin päästyäni otin ohjeen esille ja kappasvaan kun sitä suklaata ois tarvittu kaksi levyä. Toinen sata grammaa tässä kakussa on fazerinaa ja toinen sata tavallista maitosuklaata.

 
 
Pohjaan tuli keksipohja eli 175 grammaa suklaakeksejä ja n. 50 grammaa voita (pistin margariinia)
 
Täyte
 
appelsiinituorejuustopurkki (200g)
fazerinasuklaa  200 grammaa (laitoin 100g tavallista maitosuklaata)
puoli desiä sokeria
2 tl vanilijasokeria
purkillinen flora vispiä (2,5 dl)
5 liivatetta
2 rkl vettä tai appelsiinimehua.
 
Päälle tummasta suklaasta koristeita
 
Vuoraa irtopohjavuoka (20 cm) leivinpaperilla
Murskaa keksit ja sulata sulatettuun voihin. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Valmista täyte; Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit tuorejuustoon ja vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen tai vesihauteessa. Lisää hieman jäähtynyt suklaa tuorejuustosokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne hyvin kiehuvaan veteen tai appelsiinimehuun. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ja kaada se hyvin sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon vatkattu vispikerma. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.
Koristele kakku vasta tarjolle laitettaessa.
 
Alkuperäinen ohje täältä

Maistui taas älyttömän hyvältä. Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä toimii :)

-K-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti