7. kesäkuuta 2013

Lisää valmistujaisten tarjoilua...

Tosiaan, niinkuin J ja K jo edellisissä postauksissa mainitsikin, niin rakas pikkusisko valmistui vihdoin ammattiin. Sitä juhlistimme jo viime viikon loppuna, mutta vasta nyt sain aikaiseksi laittaa sinne tekemiäni leipomuksia tänne blogiin... Vietimme valmistujaisia lähinnä perheen kesken, siskon kummit ja muutama ystävä olivat myös mukana juhlahumussa. 

Pyynnöstä tein valmistujaisiin voileipäkakun, joka on tässä perheessä suurta herkkua. Kakusta tuli aikas iso, mutta eipä sitä kuitenkaan jäänyt jäljelle oikeastaan mitään =) Kakku tehty samoilla aineksilla kuin äitienpäivän voileipäkakku.


Kokeilin myös uutta piirakkareseptiä, persikka-rahkapiirakkaa. Resepti on Pirkan Parhaat Piirakat- kirjasta. Olisi ehkä kannattanut testata reseptiä ennen juhliin tulevan piirakan tekoa, koska ihan täydellisesti se ei onnistunut. Maku oli kyllä aivan ihana, pehmeän persikkainen ja suussasulava, mutta täyte jäi hieman löysäksi. Tämä taas johtui siitä, että tein piirakasta alkuperäistä ohjetta isomman, mutta en huomannut pidentää uunissaoloaikaa... Mutta virheistä oppii, joten jos seuraavalla kerralla onnistuisi paremmin =)

Tässä persikkapiirakan ohje, suosittelen kokeilemaan!

Pohja:
125g voita
1 dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1tlk persikoita
1 dl kermaa
1 prk maitorahkaa
2dl kermaviiliä
1dl sokeria 
1 pienen sitruunan mehu (laitoin 2 rkl pullosta)
2 munaa
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot, lisää taikinaan.
Voitele ja korppujauhota 24cm:n irtopohjavuoka. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille, lähes vuoan yläreunaan asti. 
Valuta persikanpuolikkaat ja viipaloi ne. Asettele viipaleet taikinan päälle.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
Kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla tasolla n.1 tunti. 
Peitä vuoka leivinpaperilla  puolivälissä paistoa.
 
Aurinkoisia ja lämpöisiä kesäpäiviä kaikille!
-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti