12. kesäkuuta 2013

Mangotiramisu

Lösähdettyäni sohvalle, luin ajankuluksi vanhoja Talo&Koti -lehtiä. Yhden lehden välistä löytys Valion reseptivihkonen, jonka ohjeissa oli käytetty eri makuisia Valion tuorejuustoja. Pongasin mangotiramisun ohjeen, johon luonnollisesti oli käytetty mangotuorejuustoa. En ennen tiramisua ole edes koittanut, mutta ohje tuntua helpolta, joten miksikäs en sitä olis testannut. 
Tein itselleni pienen lupauksen, että testaan joka viikko yhden uuden reseptin, joten täst on hyvä alottaa :)



Niin ihanan helppoa ja hyvää :)

 Kääretorttupohja
 
 3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4/5 dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Täytteeseen
 
2 kananmunaa
2 prk Valio mangotuorejuustoa (200g)
4/5 dl sokeria
 
Kostutukseen
 
1 dl vettä
3rkl sitruunanmehua
puoli desiä sokeria

Pinnalle valkosuklaata ja mustikoita
 
 
Valmista kääretorttupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi nuolijalla.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Laita pöydälle valmiiksi toinen leivinpaperi ja ripottele sille sokeria. Kumoa valmis torttupohja heti kuumana sokeroidun paperin päälle paistopaperin reunoista pidellen. Poista paistopaperi kuumana. Anna levyn jäähtyä leivinliinan alla.
Valmista täyte. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Sekoita keltaiset ja sokeri vaaleankeltaiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Vatkaa myös valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto tuorejuustoseokseen muutamassa erässä rauhallisesti käännellen.
Sekoita kostutusliemi.
Leikkaa torttupohja kahteen osaan. Nosta toinen esimerkiksi lasagnevuoan pohjalle. Kostuta hyvin. Lusikoi puolet tuorejuustoseoksesta torttupohjalle. Nosta toinen torttupohja päälle ja kostuta. Levitä loppu täyte päälle.
Raasta pinnalle valkosuklaata ja koristele tuoreilla marjoilla. 
 
Ja namnam herkuttelemaan.
 
 
 
 Kun nuo kelit ei täällä päin suomea tällä hetkellä ole kovin suotuisat ulkoiluun, alkaa pikku-ukko ja ehkä hiukan äitikin kyllästymään sisätiloissa hengailuun. Tuliskos se aurinko ja lämpimät kelit sieltä. Hyviäkin puolia tietysti on. Kun kotona hengailee, tulee siivottua hiukan jokaista nurkkaa ja kaappia. Hyvillä keleillä voi sitten nauttia ulkona ilman stressiä siivoamisista :) 
 
Puhdas koti on meillä ainakin sellainen juttu, mistä tämä emäntä nauttii. :) 
 
Sateisin terveisin
 
-K-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti