2. kesäkuuta 2013

Toukokuun loppu ja kesäkuun ALKU!!

Viikonloppuna ainakin tuli otettua väistämättäkin aurinkoa ja syötyä. Perjantaina oli rakkaan ihmisen valmistujaisjuhlat ja siellä monenmoista herkkua oli tarjolla. Iso kiitos siitä kuuluu kälylle/siskolle!!!


 Lauantaina saatiin vieraaksi myös rakkaita ihmisiä nimittäin äitini perheensä kanssa. :) Kiitos heille piristyksestä. Inspiraatio leipomisen suhteen taas pääsi yllättämään ja kokeilin jotain uutta - mansikkainen Dominokakku. Ohjeen löysin hellapoliisikirjasta. 

Pohja:
1 pötkö Domino mansikka- tai vaniljatäytekeksejä
½ dl maitoa
½ dl öljyä

Täyte:
7 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
½-1 tl sitruunankuoriraastetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria tai maun mukaan
200-300 g mansikoita
½ dl vettä

Pinnalle:
1 pötkö Dominokeksejä
muutamia mansikoita

Laita Dominokeksit pussiin ja murusta karkeaksi rouheeksi. Sekoita joukkoon maito ja öljy. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon rahka. Mausta sitruunankuoriraasteella, vaniljasokerilla ja lisää joukkoon sokeria maun mukaan. Vatkaa lopuksi joukkoon kohmeiset tai soseutetut mansikat. Tarkista maku. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Rouhi pinnalle Dominokeksejä ja koristele halutessasi mansikkalohkoilla (itse tein suklaarusinoista sydämmen).

Ja kakku meni melkein heti. :)


 Erittäin lämpimänä sunnuntaina käytiin myös katsomassa rakkaita ihmisiä, mutta leivontakärpänen iski vielä helteen olleen parhaimmillaan. Voi sitä raparperipiirakan tuoksua kun sen uunista otin pois. :) NAM... Ihanan kesäinen fiilis tuli sitä syödessä vaniljajäätelön kera vaikka se oli oma sovellus netistä.. Pohjana on muropohja ja täytteenä on 150 g voita, 2 kananmunaa, purkki kermaviiliä, 1,5 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja raparperia. Muropohjan päälle laitoin vielä pilttipurkin mangososetta ja siihen päälle kaadoin täytteen ja hyvää oli! 

Oikein rentouttavaa kesää KAIKILLE! ♥

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti