4. marraskuuta 2014

Imelletty varaslähtö

Useita päiviä on taas vierähtänyt nopeasti (ehkä vähän liiankin).
Jouluhan se sieltä kohta jo kolkuttaa, niimpä siis saa luvan kanssa poltella kynttilöitä ja ehkä maistella jo jotain jouluruokia. Meillä imelletyn perunalaatikon varaslähtö maistiaiset! :)

Suon iloa Teille muillekkin, joten kirjoitan reseptin! (Nam Nam)

Imelletty perunalaatikko

1 kg perunoita
1 l täysmaitoa
1 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 kananmuna

Kuori ja keitä perunat ylikypsiksi, jotta ne on helppo survoa. Lisää fariinisokeri, siirappi, jauhot, suola ja voi. Sekoita, anna imeltyä tunnin ajan n. 50 asteisessa uunissa. Ota kattila uunista ja lisää seokseen maito ja muna. Vispaa massa niin tasaiseksi, ettei siihen jää sattumia. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja kaada massa uunivuokaan. Jätä seokselle hieman kohoamisvaraa. Laita vuoan alle pelti ylikiehumisen varalle. Paista uunin keskitasolla sen verran, että pinnalle tulee kaunis ruskea väri. Laske uunin lämpötila 150-asteeseen ja paista laatikkoa vielä tunti.

(Onneksi jää kaapissa on vielä vähän eilisestä jäljellä) :)


Muutama viikko taaksepäin, tuli kokeiltua tärkkäystä ja tälläiset tuli. 
-Pitsikorvikset-


Kokeiluun lähtivät myös toisenlaiset korvikset.

-Kuppikakkukorvikset-

Hama-helmistä on moneksi! :)

Kaikille ihanaa marraskuun alkua! ♥

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti