5. helmikuuta 2017

Porkkana-kookoskeitto

"Tämä on samettinen ja ihan mausteinen keitto, jota voi vähintään yhtä hyvin pitää lämpimänä termospullossa kuin tarjota kylmänä. Kannattaa kokeilla vaihtaa porkkanat bataattiin tai kurpitsaan."


Ainekset:

600 g porkkanoita
2 keltaista sipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
½ chiliä, siemenet poistettuna
1 rkl neutraalia öljyä
1 ½ tl jauhettua korianteria
6 dl kanalientä
4 dl kookosmaitoa
1 sitruunan raastettu kuori
2 ½ rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Silppua sipulit, valkosipulit ja chili. Kuumenna iso kattila, lorauta sinne öljy ja kuullota korianteri, sipulit, valkosipulit ja chili nopeasti. Lisää porkkanat ja anna niiden kuullottua hetki samalla sekoitellen. Lisää sitten kanaliemi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 10-12 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella, höystä se sitruunan kuoriraasteella sekä mehulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ohje: Lisa Lemke - Syödään porukalla 

Meillä keittoa tarjottiin naan-leivän kanssa! 

Ja varmasti tehdään uudelleen! ☺

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti