24. lokakuuta 2018

Mallorca osa 1

Siskolle luvattu ulkomaan reissu rippilahjaksi tosiaan valikoitui muiden hyvin ehdokkaiden joukosta. Palma de Mallorca oli kohteemme. Lentomatka kesti 4 tuntia ja suorana lentona pääsi Helsingistä. 
Palman keskustassa varmasti saisi myös viikon kulumaan, sen verran nähtävää, mutta meillä oli reissun täyteinen viikko, unohtamatta kuitenkaan rentoutumista. 
Ensimmäinen omatoiminen päiväretki oli vanhalla turistijunalla Palmasta Sölleriin. Juna lähti aivan rautatieaseman vierestä omalta raiteelta (vasemmalta puolelta). Junalippu Sölleriin maksoi 18 €. Meno-paluun kun osti sain hieman alennusta, mutta meillä ajatuksena tulla jollakin muulla pois. Juna matka kesti noin tunnin. Muutaman kerran juna pysähtyi ottamaan matkustajia kyytiin ja kerran näköalapaikalle, jossa sai nousta junasta jaloittelemaan ja ottamaan kuvia. 
Matkalla oli useampi tunneli, osa todella lyhyitä, mutta yksi tooooooodella pitkä. 
Mielestäni junassa kannatti istui ainakin menomatkalla junan oikealla puolella, koska näköalat olivat paremmat.  Sölleristä olisi vielä päässyt toisen junan kanssa eteenpäin rannikolle, mutta me jäimme kiertämään pientä Söllerin keskustaa.
Ruoka paikkoja oli mielestäni sopivasti. Kaikille saatiin jotain mieleistä. Paluumatka takaisin Palmaan taittui bussilla, jonka lippu maksoi 2,40€. 


Meidän hotelli sijaisti Palmanovassa, joka sijaitsi Palman keskustasta noin 15 kilometrin päässä. Matka taittui kätevästi paikallisbussilla. Yhdensuuntainen lippu maksoi 3,15 € ja matka kesti noin 40 min. 

Matkaan tietenkin kuului auringon ottoa sekä ...
... herkuttelua. ♥ 


Hotellimme lähistöllä oli meidän loman ajanvietteeksi sopiva minigolf, Golf Fantasia. Aivan ihana ympäristö. Radat olivat kivan helppoja. Vaihtoehtoina alueella oli kolme eri reittiä, kussakin 18 reikää. Hinta yhdelle reitille oli 11,5 €, kahdelle 16,0 € ja kolmelle 18,0 €. Testasimme vain yhden radan. Alueella jostain sai ostettu pientä purtavaa ja juotavaa. 


Osa 2 Mallorcan lomastamme tulee muutaman päivän sisällä. Luvassa tippukiviluolassa käynti, päivä vesipuistossa sekä muuta.

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti