4. heinäkuuta 2019

Jeremian luolat


Jeremian luolat - nimellä tunnettu valtava luonnonkivimuodostelma sijaitsee Kustavin Kivimaan saaressa, lossirannan läheisyydessä. Luonnonkivimuodostelma on suojeltu ja valtion osittain omistama.Paikan nimi juontaa isonvihan aikaan. Tarina kertoo, että 1700-luvulla, kun Suomi kuului Ruotsin kuningaskuntaan, englantilainen sotalaivasto saapui Kustaviin. Engelsmannit halusivat löytää Tuulvedellä majailevat ruotsalaiset ja tulivat kysymään tuolloin Tönvikissä (Pännäistenvuorta vastapäätä) asuneelta Jeremiakselta laivareittiä Tuulvedelle.Vaikka perille olisi päässyt purjehtimaööa Iniönaukon kautta, Jeremias neuvoi tahallaan väärän reitin. Kiukkuiset engelsmannit palasivat etsimään Jeremiasta, mutta tämä oli paennut Pännäisten vuorelle. 


Vuorella oli helppo kulkea niin, etteivät muut nähneet ja tähystellä kiukkua kihiseviä engelsmanneja, jotka joutuivat lopulta lähtemään Jeremiasta löytämättä.


Jeremian luoliin kuuluu pystysuoria kalliojyrkänteitä sekä syviä merkitsemättömiä railoja ja halkeamia, joten alueella kuljetaan omalla vastuulla. 


Nimensä mukaisesti luonnonkivimuodostelmassa on useita erikokoisia luolia, mutta luolakohtia ei myöskään ole merkitty. Ne täytyy itse löytää. ♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti