24. kesäkuuta 2013

Paholaisen piirakkaa Juhannuksena

Juhannusta tuli veitettyä tuon ukkokullan isovanhenpien luona perjantaina kera ison liudan sukulaisia. Juhannuksenaha kuuluu grillata, joten vatsan on täynnä grilliherkkuja ja mitä maistuvampia salaatteja.
Jotain kivaa pientä oli ajatuksena tehdä sinne ettei tyhjin käsin tarvi mennä valmiiseen pöytään. Paholaisen piirakka kuulosti aika tujulta ja luulinkin pinnalle tulevan turkinpippuria. Tarkemmin ohjeen luettuani turkinpippurit muuttuivat mariannerouheeksi. Maistuvampaa mariannen kanssa siitä tulikin. Päällinen oli hyvää, mutta pieni pala tätä herkkua riittää kyllä. Mistä lie saanut kutsumanimensä tämä herkku :)
Hyvältä maistui jopa appiukonkin mielestä, joka yleensä ei syö kuin peruspullaa ja ehkä jätskiä :)

Tämmöttis siis tavaraa taikinaan niin hyvää tulee:

Pohja
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
50 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vettä
3 kanamunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja sulatettu voi. Vatkaa hyvin niin että ainekset ovat hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kanamunat ja vatkaa vielä muutama minuutti. Ripottele pellille ennen taikinan kaatoa hiukan mariannerouhetta ja  kaada taikina rouheen päälle. Paista pohjaa 200 asteessa n. 20 min.

Kuorrutus
4-5dl tomusokeria
4 rkl maitoa
70g sulatettua voita
1 rkl vaniljasokeria

Pohjalle ja päälle
Pussillinen Mariannerouhetta

Valmista kuorrutus sekoittamalla sulatettu voi ja muut täytteen ainekset keskenään. Levitä se jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta. Nam.





Juhannusta vietimme muutenkin rennolla meinigillä. Kokko jäi tänä(kin) vuonna näkemättä, väliäkö sillä?  Kilometrejä on tullut roppakaupalla niin askelmittariin kuin autonkin mittariin. Juhannus rakkaiden seurassa ja hyvän ruuan äärellä ei voi mennä pieleen. Kuinka kiitollinen voi olla tuolle yläkerran ukolle kaikesta;  perheestä, läheisistä, ystävistä ja tästä ihanasta luonnosta ympärillä.

Ihanaista viikkoa sinulle ♥

-K-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti