29. kesäkuuta 2019

Sitruksinen appelsiinirulla

Kotona meillä on käynnissä vanhojen lehtien kierrätystä. Totta kai ne ensin läpi käydään ja poimitaan helmet joukosta (kuvat, reseptit ja muut ihanuudet). 

Tälläinen helmi löyty jostain. 

Ensimmäisen lomapäivän kunniaksi se pääsi myös kokeiluun. 


Sitruksinen appelsiinirulla

8-10 viipaletta

Taikina
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuoriraaste

Käärimiseen
2 rkl sokeria

Täyte
100 g huoneenlämpöistä voita
250 g tomusokeria
2 appelsiinin kuoriraaste + 1 rkl mehua
2 rkl appelsiinimehua/Sitruslikööriä
125 g appelsiinimarmeladia

Pinnalle
tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita ainekset kääntelemällä isolla lusikalla. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 180 asteisessa uunissa, keskitasolla, noin 15 min. Laita pöydälle toinen leivinpaperi ja sirottele sokeria siihen. Ota torttu uunista ja kumoa levy sokeroidulle paperille. Anna jäähtyä. Valmista täyte. Vaahdota voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää puolet kuoriraasteesta sekä mehu ja jatka vatkaamista 3 min. Irrota paistopaperi varovasti tortun päältä ja kostuta torttu appelsiinimehulla tai sitrusliköörillä. Levitä pohjalle voi-sokerivaahto, mutta jätä täytteettä 3 cm;n kaistale lyhyeltä sivulta. Levitä voi-sokerivaahdolle appelsiinimarmeladi. Kääri torttu lyhyeltä sivulta rullalle kohti täytteetöntä kaistaletta. Siivilöi tortulle tomusokeria ja ripottele pinnalle loput appelsiinikuoriraasteesta. 



♥ Maje Ka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti