26. heinäkuuta 2013

Mmm... mustikkaa...

Nyt alkaa olla parhaat ajat kerätä talteen nuo metsän ihanat herkut, mustikat! Mustikka on monikäyttöinen, hyvän makuinen ja ennen kaikkea paljon erilaisia terveysvaikutuksia omaava marja. J:n kanssa jo kävimme hieman keräilemässä niitä, mutta lisää pitäisi vielä joku päivä käydä poimimassa, jotta näitä ihanuuksia riittäisi koko pitkän talven yli...
 
Tässä yksi maukas ja helppo tapa käyttää mustikoita, eli siis mustikkapiirakka:
 
 
POHJA:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
200 g mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 muna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.
Lisää kuivat aineet seoksena.
Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
 
Levitä rahka piirakkapohjalle ja levitä marjat tasaisesti päälle.
Sekoita kermaviili, muna ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Valuta seos marjojen päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
 
 
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Me nautimme tätä herkkua kera vaniljajätskin, ja hyvää oli =)
 
Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille =)
 
-M-
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti