24. heinäkuuta 2013

Pusuja

Niin helppotekoisia herkkuja.



 
 Pohjina on Marie-keksejä
 
Vatkasin kolme valkuaista johon oli lisätty desi sokeria. Toisen desin sokeria lisäsin joukkoon pikkuhiljaa ja vatkailin niin kauan, että vaahto oli niin kovaa, ettei ylösalaisin käännetystä purkista tipahtanut. Valmiin kovan vaahdon joukkoon lisäsin desin mariannerouhetta ja sekottelin niin että olivat juuri ja juuri sekaisin.
 
Sitten se vaahto vaan pursotuspussiin ja pursottelin leivinpaperin päällä olevien keksien päälle kivan keon vaahtoa. Pusuja paistellaan  150 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia, niin että vaahto vähän kovettuu. Hieman jäähtyneitä pusuja kierittelin sulaassa valkosuklaassa, jota näihin 13 pusuun meni koko 150 gramman levy. Sitten noita koristeita päälle ja jääkaappiin.
 
Netistä luin, että tulee myös hyviä pusuja, kun mariannerouheen korvaa mansikkatomusokerilla tai kaakaojauheella tai ihan vaan vanilijasokerilla.
 
Uunissä nämä herkut vähän lössähti, mutta mitäs pienistä.
 Hyviä nämä olivat eikä edes liian makeita.


 
Kivaa ja aurinkoista (pitkästä aikaa) keskiviikkoa
 
-K-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti