17. elokuuta 2013

KESÄÄ ja vähän syysiltojakin

 Kesään meillä tänä vuonna kuului erinäköisiä juhlia, syöminkiä, matkustelua Suomen rajojen sisällä kuin vähän ulkopuolellakin, mutta ennenkaikkea tähän vuoteen kuului oma kasvimaa ja erinäköiset kukat. Päivänkakkaraa meillä kasvaa (ihmekyllä) vieläkin terassin edustalla ihanissa eriväreissä.


Minulle ihan uusi juttu oli kasvimaalle laitettavat porkkanat ja avomaakurkut. Jotain olen onnistunut tekemään oikein, koska kurkkuja olen jo päässyt maistamaa monessakin erässä ja yhden porkkanan tällä viikolla söin ja hyvää oli :) Tottakai kasvimaallamme kasvoi myös tilliä, persiljaa, ruohosipulia yms..


Miellän kesän loppuneeksi kun suurin osa koululaisista/työssäkäyvistä on lusinut lomansa ja pikku hiljaa alkaa sateet ja pimeät illat. Tänä vuonna sateet tulivat jo hyvissä ajoin, mutta ei valittamista. Teimme mieheni L:n, sekä M:n ja V:n kanssa loppukesän reissun reilu 400 kilometrin päähän jossa asui L:n ja M:n veli vaimonsa kanssa. Saimme yöpyä heidän mökillä, jonka aivan vieressä (alle 10 m) oli lehmille aidattu alue. Alue oli totta kai iso, mutta mökille tullessamme kiiruhtivat lehmät meitä katsomaan. 

Minulle jäi viime joulu hiukan lyhyeksi työreissun takia, joten aloitan sen tänä vuonna reilusti ajoissa. 

Pakastin näytti tyhjältä pikkupizzojen osalta, joten leivoin keskiviikkona niitä valmiiksi parikymmentä, odottamaan syöjiä. Ilta leipoessa meni sukkelan nopeasti, joten pimeän tultua kuumensin pizzan seuraksi meille L:n kanssa glögiä. 

Eilen illalla puolestaan kävimme hiukan sienimetsällä ja niistä paistettiin kera sipulin, voin ja suolan. Myös takka oli meillä ensimmäistä kertaa käytössä tänä syksynä ja siellä kuumeni myös vaahtokarkit jotka sulaneena pääsivät marie-keksien väliin suklaan seuraksi.
Lauantai aamupäivä menikin vaahtokarkkeja itsetehden!! ♥♥ Tunnelmallisia viikkoja ja viikonloppuja kaikille! ♥

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti