24. elokuuta 2013

Niin helppoo, niin herkullist... Mokkaruudut

Täs yhten iltan J soitti yks kaks yllättäen, et jos lähtisin leipomaa heil. Olin sitte heti valmis lähtöö, ku ei oikein muutaka tekemist ollu ja leipominen on kyl kivaa ( ja tuplate viäl hauskempaa näin ystävän kans =) Netist pikapikaa hain hyvält näyttävän mokkaruutujen ohjeen ja eiku kaupan kautta J:n tykö. Mokkaruutui tein siks, ku ovat molempien, mun ja poikani herkkuu. Ja lisäks myös helppoi pakastaa vierait varten. Löysin mielenkiintoisen reseptin netist, sen on eräs leipuri-kondiittori -tutkinnon suorittanu ite kehittäny. Oli kuulemma mokkaruudut (ts. mokaruudut) ollee aina enne epäonnistuneit, jollon niihi kyllästyneenä muokkas ite eri resepteist sellasen et onnistus vihdoinki. Ja kyl voin minäki iha sannoo, et on niin onnistunu resepti, helppo tehdä tällasen tavallisen tallaajanki ja ai et ku on herkullist =)
 
Elikkä siis:
MOKKARUUDUT

 
Pohja
3 munaa
3 dl sokerii
6 dl vehnäjauhoi
200g voita
3 tl leivinjauhet
4 rkl tummaa kaakaojauhet
2,5 dl maitoo

Kostutus
1 dl kahvii + 2 rkl sokerii

1. Vaahdota munat & sokeri kuohkeaks vaahdoks
2. Sulata rasva. Sekota keskenään kuivat aineet. Siivilöi
3. Sekota sokeri-munavaahtoon voi
4. Sekota taikinaa vuorotelle maitoo ja jauhoi kunnes taikina on valmis
5. Kaada taikina pellil ja paista 200 astees 15-20 minuuttii
6. Kostuta valmis mokkaruutupohja

Kuorrute
4 dl tomusokerii
3 rkl tummaa kaakaojauhet
100 g voita
3 tl vaniljasokerii
½ dl vahvaa kahvii

1. Sulata voi kattilas ja lisää joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuks kahvi. Jos se kuorrute on liian mietoo sun makuun, ni lait joukkoo hiuka lisää kahvii.
2. Kaada kuorrute valmiin pohjan pääl ja sit koristele heti, ku kuorrute kuivuu nopeest.
 
 
Sitte eiku vaa herkuttelemaa!  
Ja jos tää ei iha viel sitä oo, ni viimestää hyvä seura ja oikee tunnelma tekee täst täydellisen =)
 
Mukavaa ja lepposaa loppuviikkoo kaikil.
-M-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti