21. lokakuuta 2013

Talveen valmistautumist, sitruuna-rahkapiirakka

Nyt ne on sitten kunnol alkaneet, nimittäin pakkasaamut. Tänään ku herätes katoin mittariin, ni 7 astet näytti miinust, hrrrrrr... Onneks sentään sain just valmiiks jokaisen kylmänaran immeisen parhaat ystävät, eli siis villasukat =) Eipä tarvii ainakaan palelevist varpaist kärsii tänä talven... Sukat on tehty ihan perus villasukkaohjeel, lankana 7 veljest. Helpot oli tehdä, mut aikaa meni silti aikas taval ku ekaa sukkaa näistä alotin jo viime talven =).


Nyt otin projektiks hieman haastavammat sukat, melko helpot kuitenki neki. Ystäväpiiris kovin on hehkutettu Olgasukiks kutsuttui sukkii, joten sellaset ajattelin minäki koittaa saada aikaseks. Toivottavast hieman nopeammal aikataulul ku noi edelliset sukat =) Alkuperänen ohje täältä.

K jo ehti omat joulukortit tehdä valmiiks ja tääl blogissaki julkasta. Mullaki on toi joulukorttipaja jo alottanu toimintansa, pahast kesken kyl on vielä, mut onneks täs on viäl aikaa.

Sisustustaki täytyy tottakai välil päivittää. Nyt sitte vuoros on siirtyminen talvisempaan sisustukseen, kesän värit sai väistyy ja tilalle tuli valkost ja harmaat, lyhtyi ja kynttilöit. Punast en viel viittiny laittaa ku jouluun nyt kuitenki on viel aikaa... Haarakynttelikkö on kirppislöytö, joka oli ostettaes likasen ruskee ja kulunu, mut pienel fixauksel siit tuli vallan kiva =)

koriste-enkelitkin otettiin kaapin kätköistä esiin

Maskukodist löysin aivan ihanat uudet tyynynpääliset olohuoneen sohvasänkyyn, ne sopii just kivast siihe värimaailmaan ku ajattelin talveks olkkarii luoda. Taustal iskän ja äiskän vanha keinutuoli, jonka K (ja vähä minäki) entisöi. Se on ny meil odottamas K&N:n uuden kodin valmistumist, nykyses sille ei oikee tilaa oo. Mut on se vaan nii kiva, et ei mul oo väliks vaik se ei siihen uuteenkaa mahtuis =)


Niin, sitte mulla on vieläki julkaisematta sitruuna-rahkapiirakan ohje, josta K jo mainitsiki omas postaukses vaniljan suklaisest syksyst, jossa oli K:n samaan aikaan tekemä daimkakku (oli muute namia). Sitruuna teki rahkapiirakan ihanan raikkaan makuseks, tarjoilu tapahtu tietyst kera omatekosen vaniljakastikkeen. ja herkkuu oli =). Täs siis piirakan ohje, vaniljakastikkeen ohje ja kuva viel molemmist.
Mukavan raikkait syysilmoi kaikil ja toivotaa et syyssateet pysyy jatkossaki vähis.
-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti