11. toukokuuta 2019

Rodos osa 1

Tällä kertaa lentomme laskeutui Rodokselle, jossa saimme viikon viettää.

Lentokentältä otimme taksin hotellille. Matka maksoi 25 € ja kesti noin 20 min. Hotellimme oli Mediterranean ja sijaitsi aivan saaren pohjoiskärjessä. Hotellin sijainti osottautui viikon aikana aivan loistavaksi. Suosittelen siis. ☺ Tulopäivä taittui paikkaan tutustuen ja tulevaa viikkoa hieman suunnitellen. 

Souvlaki - annos

Toisena päiväna suuntasimme heti aamupalan jälkeen Rodoksen vanhaan kaupunkiin. Kiertelimme hieman muurien ulkopuolella, josta siirryimme muurien sisäpuolelle. 
Kellotorniin pääsi kiipeämään 5 € hintaan. Lipun hintaan kuului vapaavalintainen juoma vieressä olevasta baarista. 

Portaat olivat jyrkät ja ahtaat, mutta jos ei ole korkeanpaikankammoa, kiipeäminen palkittiin. Maisemat kellotornista olivat mahtavat. 

Katuja meni ristiin ja rastiin, ruoka- ja ostospaikkoja riittämiin joka nurkan takana. 
Kolmantena päivänä vietimme rantapäivän kärventyen, hieman uiden, ristikkoa täytellen, lukien yms. Illalla matkamme vei Demikseen, suomalaiseen ravintolaan, jossa pääsimme seuraamaan jääkiekon SM-finaalipeliä. 


Neljäntenä päivänä saimme vihdoin vuokrattua auton. Vuokrapaikkana toimi Margaritis Rentals. Autot hyväkuntoisia ja palvelua sai suomenkielellä. Kuvan auton päivävuokra oli 40 €. Kilometrirajaa ei ollut, mutta bensaa piti olla saman verran kun lähtiessä. 


Tiet ovat Suomen teihin verrattuna todella pienet. Liikennesäännöt samat kuin Suomessa, mutta hieman sain varuillaan ajaa, koskaan ei voinut varmaksi tietää kuka yllättää kulman takaa. 

Matkamme suuntautui ensin Perhoslaaksoon. Googlen kanssa navigointi onnistui hyvin. 


Paikalla pääsimme kiertämään metsäpolkuja, mutta perhosia ei paikalla vielä ollut. Sisäänpääsymaksua meiltä ei otettu ja paikan työntekijä kertoi että perhosia on vasta kesäkuun puolesta välistä eteenpäin. 
Matkamme jatkui kohti 7 lähdettä. 


Aivan ravintolan kupeessa on paikka johon lähteet laskevat. Paikalla on lähteet numeroituna (kaikki muut paitsi nro 7 löytyivät). Joen vartta pystyy seuraamaan polkuja pitkin metsään.


Ravintolan kohdalta oikealle lähtee opasteet tunnelille ja putoukselle. Viitta ohjaa tunnelille jota pitkin pääsee suoraa reittiä putoukselle. Tunnelissa virtaa vesi noin pohkeen/polven korkuudella ja leveydeltään se on yhden ihmisen mentävä. Korkeuden puolesta aikuinen mahtuu (ehkä hieman kumartuen) kulkemaan.


Putoukselle opasteet ovat myös maata pitkin. 


Tämän jälkeen matkamme jatkui kohti Lindosta. 


Lindoksella kävimme syömässä, jonka jälkeen otimme naisväelle aasikyydin Akropoliksen kukkulalla. Kyyti maksoi menomatkalta 8 €. Paluumatka olis ollut 7 €, mutta tulimme jalkaisin alas. 


Muinaisen linnoituksen raunioihin pääsi tutustumaan 12 € pääsymaksun hintaan. 

Lindoksen kaupungissa, valkoisten talojen lomassa ostoksia sain myös tehtyä. 

Muutamia tunteja Lindoksella vietettyämme, matkan oli jatkuttava saaren itärannikkoa pitkin kohti autonvuokrauspaikkaa. Matkalla poikkesimme tietenkin Lidliin. ☺


Loput kuulumiset reissustamme seuraavassa postauksessa. ☺

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti