16. toukokuuta 2019

Rodos osa 2

Viidentenä päivänä suuntanamme oli Symin saari. Aamupalan jälkeen matkasimme Mandrakin venesatamaan. Olimme kyselleen matkoja jo aiemmin ja saimme selville, että alus saarelle lähtee päivittäin klo 10. Venesatamassa olimme jo klo 9 nurkilla. Liput ostimme pienestä kojusta 20 €/ meno-paluu/ hlö. Kojulta oli bussikuljetus alukselle (noin 2 kilsan päähän). 


Alus lähti matkaan klo 10 ja matka kesti 1 h 10 min. Aluksella sai olla kansipaikalla sekä alakerrassa ulko- tai sisätilassa. Aluksella myös wc. 
Huomio muille matkustajille! Matkan aikana alus käy Turkin vesirajalla, jolloin meillä ainakin netti otti yhteyden Turkin puolelle ja noin 15 minuutista tuli ylimääräinen 5 € puhelinlasku. ☺

Maissaoloaikaa meille jäi hieman yli 4 tuntia. 


Neljän tunnin aikana ehdimme tutustua satama-alueeseen, syömään ja koluamaan putiikkeja. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. 

Paluumatka alkoi 15.30. 


Kuudentena päivänä oli sateenvarjolle tarvetta. Suuntasimme silti historiallisen asuinalueen raunioille sekä stadionille. 
Stadionin lähellä oli pieni huone, jossa kerrottiin stadionista sekä eri urheilulajien historiasta. 
Sattumalta löysimme hyvän vaatekaupan  (红灯笼), osoite: Agiou Ioanni 3.

Suosittelen ☺


Ruuan jälkeen kävimme 9 D - teatterissa. Aikuinen maksoi 13 €, opiskelija 11 €.
Hintaan kuului noin 20 min kestävä 9D-näytös Rodoksen historiasta (jonka sai myös Suomeksi kerrottuna) sekä noin 5 min kestävä hupaisa lisävideo. Näytöksiä meni puolen tunnin välein, ja sisään pääsi heti kun lipun oli ostanut. Illalla vielä kävimme akvaariossa. Lipun hinta aikuiselta 5,5 € (9D-elokuvalipulla 1 € alennus), opiskelija 3,5 €. Akvaario sijaitsee aivan saaren pohjoiskärjessä. Seitsemäs päivä kului rannalla loikoillen ja hieman kaupungilla kierrellen, jalkahoidossa käyden ja hyvin syöden. Tämän kaiken jälkeen kahdeksantena päivänä oli ihana lähteä kotia kohti, useita kokemuksia rikkaampana. ♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti