18. toukokuuta 2013

Kiireinen päivä


Kiirettä meillä pukkaa välillä. Kun suunnittelee asioita liian tiheään aikatauluun, niin se joskus jopa väsyttää liikaa. Taas oli sellainen päivä menneen viikon torstaina. Ensin oli työpäivä hoidettavana ja kun kotiin pääsi, niin alkoi operaatio karjalanpiirakat. Ensimmäistä kertaa niitä kokeilin ja ohjeen sovelsin netistä. 

Karjalanpiirakat

1 litra maitoa
0,5 litraa vettä
hiukan suolaa
nokare voita
2 dl puuroriisiä

Vesi kiehumaan ja siihen lisätään puuroriisi. Keitetään niin että vesi on hävinnyt ja lisätään maito, voi ja suola. Miedolla lämmöllä keittäen ja sekoittaen noin 45 min. Anna jäähtyä

5 dl sihtiruisjauhoja
2 dl kylmää vettä
1 1/2 tl suolaa

Laita veteen jauhot ja suola ja vaivaa taikinarullaksi. Jaa rulla noin 25 osaan ja jauhoja apuna käyttäen kauli ohuiksi pyöreiksi piirakan kuoriksi.

Kuorien keskelle reilusti puurotäytettä ja sen jälkeen rypytä reunat keskelle. 

Uunissa tulisi olla lämpöä 275 ja siellä kun annat olla noin 15-20 min(kunnes kauniin ruskeita) niin hyvä tulee. Kasta vielä uunituoreet piirakat maito-voi seokseen ja nosta pellille ja peittele liinalla siihen asti että saat ne asettaa pyödälle tarjolle. :)Karjalanpiirakoita meillä nautittiin kana keiton kanssa ja hyvää oli! :) Kaiken kyllä kruunasi se, että ensimmäistä kertaa tänä kesänä söimme ruuan ulkona omalla terassilla auringon paisteessa. 

Ruuan jälkeen sitä kerkesi hetken olemaan ruokalevolla kun jo piti lähteä tien päälle. Matkan päämäärä oli Raision Jumpparien kevätnäytös, aiheenaan Walt Disney jossa myös rakas pikkusiskoni sai olla mukana tanssimassa. Matka kuitenkin kannatti ajaa, sillä monenmonta ihanaa esitystä siellä oli.


Kotiin kun illalla pääsi, niin tiesi tehneensä jotain kuluneen päivän aikana, mutta vain HYVÄLLÄ tavalla. ♥

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti