13. toukokuuta 2013

Viikonlopun muistelmia ♥

Äitienpäivä tosiaan oli sunnuntaina ja siitä laitettiinkin jo tarjoiluista kuvia, mutta myös erästä toista rakasta äitiä muistin raikkaalla kakulla.


Ohje yllä olevaan kakkuun, olkaat hyvät!! :)

Mustikkakakku hapankorppupohjalla

Pohja: 

75 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1 pkt (100 g) hapankorppuja (Itse laitoin 10 kpl digestivekeksejä)
2 rkl maitoa (itse jätin pois)

Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl vanhan ajan vaniljakastiketta
2 prk (á 200 g) kuningatar rahkaa
1 1/2 dl mustikkakeittoa
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Kiille:

2 dl mustikkakeittoa
1 dl hyytelösokeria

Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla niin, että kelmu peittää koko sisäpinnan, myös reunat. Näin kakun reunat ei värjäänny kosketuksesta vuokaa. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen, pyöreä pala. Laita se vuoan pohjalle kelmun päälle. Sekoittele voisulan joukkoon fariinisokeri. Jauha hapankorput hienoksi. Yhdistä ainekset.

Levitä seos kevyesti vuoan pohjalle lusikalla. Laita liivatteet kylmään, runsaaseen veteen pehmenemään.

Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Yhdistä keskenään rahka, marjakeitto ja sokeri. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää rahkaseokseen ohuena nauhana, sekoita koko ajan. 

Yhdistä viimeisenä joukkoon vaniljakastikevaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 5 tuntia.

Kiille:

Siivilöi mustikkakeitosta siemenet. Kuumenna kiehuvaksi yhdessä hyytelösokerin kanssa. Anna jäähtyä n. 3 min. Jos pinnalla on vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Lusikoi hyytyneen tortun päälle. Nosta jääkaappiin n. 15 minuutiksi. Lisää halutessasi päälle marjoja. 

JA VALMIS :) 


Lauantaina myös 2 ihanaa ystävääni astui onnelliseen avioliittoon. ♥

Hääkarkkeja ♥

Ihania valkovuokkoja oli koristeena ♥

Aivan syötävän hyvännäköinen hääauto ♥

♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti