27. huhtikuuta 2013

Banoffee

Ajattelin kokeilla jotain uutta mutta sellaista mikä sopisi isälleni syntymäpäiväkakuksi. Kun tykkäyslistalla on suklaa, toffee, banaani niin mieleeni tuli banoffee kakku. Siitä löysin ohjeen hellapoliisikirjasta, joten ostin tarvittavat aineet kaupasta ja niin se vain valmistui. Paljon kehuja sai isältä (vaikka siinä ei sitä suklaata eikä varsinaisesti toffeetakaan) ja muilta syöjiltä ja täytyy todeta että aika helppo tehdä ja raikas yhdistelmä (ei yhtään kuiva, eikä ollut ressiä kakkupohjan kanssa). 

260 g digestivekeksejä
70 g voita/margariinia

Täyte

1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2-3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
(ripaus sokeria)

Pinnalle

Muutama keksi murustettuna
2 banaania viipaleina
mintun- tai sitruunamelissanlehti

Aloita keittämällä tiivistemaito. Poista purkista etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan.

Laita vettä niin paljon, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä kahdesta kolmeen tuntiin. Lisää keittämisen aikana vettä tarvittaessa. Anna purkin jäähtyä hieman ennen avaamista. HUOM, itse keitin maidon edellisenä iltana ja se säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Ota muutama keksi sivuun koristelua varten. Murusta keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi/margariini, sekoita tasaiseksi. 

Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 24-26 cm ympyrä ja laita se irtopohjavuoan pohjalle.

Painele keksiseos vuoan pohjalle. Levitä päälle keitetty tiivistemaito ja viipaloidut banaanit. 

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja halutessasi ripauksella sokeria. Levitä päälle kermavaahtoa.

Irrota banoffee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu tarjoiluvadille. Koristele mielesi mukaan, esim keksillä, banaanilla tai mintun-/sitruunamelissanlehdillä. Itse en laittanut päälle mitään.



Tänään oli myös meillä grillikauden avajaiset. Ai että kun grillimakkara maistui hyvältä salaatin kanssa. NAM. Sieltä se kesä vaan tulee ja tuo mukanaan kaikenlaista grilliherkkua. :) 

KEVÄÄSTÄ NAUTTIEN
♥ J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti