7. huhtikuuta 2013

Porkkanaraastetta ja appelsiini-tuorejuustoa

Viikonlopun aikana myös tuli leivottua ja syötyä porkkanakakkua. Siitä myös kuva ohjeen kera tänne, jotta muutkin voivat nauttia!



200 g margariinia
2 dl fariinisokeria (käytin itse puolet tavallista)
2 kananmunaa
200 g raastettua porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl kanelisokeria
1 dl mantelijauhetta

Kuorrutus:
200 g appelsiini-tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
½ dl juoksevaa rasvaa
2 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. 
Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka (pellille 2-kertainen ohje). 
Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään. 
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri. 
Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen.
Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe.
Kaada seos vuokaan ja kypsennä n. 45 min. 
Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä. 
Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos kakulle.
Koristele mielesi mukaan tai anna olla sellaisenaan, mutta ennen kaikkea: NAUTI!!!
(Alkuperäinen resepti: Dansukker)

-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti