25. huhtikuuta 2013

Ihanan suklaista juustokakkua, njam =)

Tuossa alkuviikosta ihan vaan tekemisen ilosta tein tällaisen suklaajuustokakun. Alkuperäisen ohjeen otin netistä, mutta muutin ohjetta niin paljon, ettei kakku taida alkuperäistä enää muistuttaa lainkaan. Tein vähän sillä periaatteella, että mitä aineita sattui kaapeista löytymään. Herkullista kakkua kuitenkin tuli =)

Tässä vielä ohje:
Pohja:
150 g gluteenittomia suklaakeksejä
75 g margariinia
 
Täyte:
7 liivatelehteä
260 g tummaa suklaata
40 g maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g creme fraichea
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 dl kuohukermaa
 
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Hienonna keksit ja sulata margariini. Sekoita sula margariini ja keksinmurut yhteen ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 26 cm) pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
Sulata suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita yhteen sula suklaa, tuorejuusto, creme fraiche ja sokerit. Liuota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää seokseen. Sekoita vielä lopuksi varovasti kerma joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti