26. huhtikuuta 2013

Pikkuleipiä ja ruusuja

Innostuin kokeilemaan hellapoliisi-kirjasta otettua pikkuleipäreseptiä. Oikein hyvän makusia ja aika helppo ohje niissä oli.

Mustavalkoiset pikkuleivät

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
1 kananmuna
125 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl maitoa
1 valkuainen

Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe, ja 2 dl tomusokeria kulhoon. Lisää joukkoon vaniljasokeri, suola ja kananmuna. Leikkaa voi paloiksi ja lisää jauhoseoksen päälle. Sekoita taikinakoukuilla varustetulla sähkövatkaimella (itse lämmitin voita hetken) paakkuiseksi seokseksi, vaivaa sitten jauhoitetulla työpöydällä sileäksi taikinaksi.

Jaa taikina kahtia. Sekoita keskenään kaakaojauhe, loppu tomusokeri ja maito ja vaivaa seos toiseen osaan. Pane molemmat taikinat peitettynä kylmään 1 tunniksi.

Kauli molemmat taikinanpuolikkaat yhtä isoiksi ohuiksi levyiksi. Voitele toinen levy kevyesti vatkatulla valkuaisella. Aseta toinen levy sen päälle ja voitele myös valkuaisella. Kääri levyt tiukasti rullalle. Pane jälleen kylmään 1 tunniksi.

Leikkaa taikinarulla 5 mm:n paksuiksi viipaleiksi. Laita pikkuleivät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 180-asteisessa uunissa (kiertoilma 160 astetta) keskitasolla noin 15 min.

Anna hetki jäähtyä ennen herkuttelua.




Ihania valkoisia ruusuja ostin omaksi iloksi keittiön pöydälle

♥ J




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti